Motto

Motto: "Acestea sunt principiile mele. Daca nu va plac, am altele" - Groucho Marx

joi, 10 iulie 2014

Cald si rece

...sau rece si rece, daca esti brazilian.
Brazilia-Germania 1-7 a fost cel mai incredibil lucru pe care l-am vazut in fotbal, mai ales ca, pun pariu, in finalele care urmeaza nici nemtii nu vor mai defila, nici brazilienii nu vor mai fi tavaliti. Adica a fost un fenomen aproape inexplicabil. Sigur ca brazilienii sunt de compatimit, dar sa primesti gol cu latul din mijlocul careului, dupa un corner sau dupa pase repetate in careu, seamana mai mult cu goluri de curtea scolii, asa ca ei sunt vinovatii principali pentru dezastru. Pana acum au intalnit pe traseu echipe din zona lor, in general (Mexic, Chile, Columbia) care au stiut ce-i respectul si pentru care sa bati Brazilia la ea acasa a fost un vis in care nu au crezut suficient. Slabiciunile brazilienilor, care s-au vazut si pana acum, dar au fost estompate de rezultate, au iesit la suprafata in toata splendoarea, cand s-au intalnit cu prima echipa cu alta mentalitate si alta forta de joc. Nu trebuie subestimate nici meritele germanilor, pentru ca, daca pe brazilieni i-ar fi putut bate si altii in meciul asta, cu 7-1 n-ar fi reusit nimeni in afara de "panzere". E meritul nemtilor ca nu stiu cand sa se opreasca.
Cealalta semifinala a avut o Olanda careia i-a fost mai mult frica sa nu greseasca decat sa intreprinda ceva si o Argentina care a luat locul Italiei ca stil de a se impune: a castigat toate partidele (mai putin semifinala) la un gol diferenta, ultimele 4 meciuri fara primit gol primit.
Finala va fi cu totul altceva, atacul nemtilor nu va mai avea in fata o aparare naiva si dezorientata si nici apararea Argentinei un atac timid si fara vlaga. Cu siguranta, va castiga cine va da goluri mai multe sau cine va primi mai putine :)

Hai Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu